Ingredience:
- 600 g čerstvého lososa
- 300 g kořenové zeleniny
- 120 g tvrdého sýra
- 1 vejce, sůl
- směs semínek (dýňové, slunečnicové, pistáciové)
- 150 g pórku
- 120 ml smetany
- olej, snítka tymiánu
Porce lososa bez kůže osolíme a vložíme na vymaštěný
plech. Mrkev a celer nastrouháme na jemné
nudličky, spaříme vroucí vodou, necháme okapat a pak promícháme se strouhaným sýrem, vejcem,
směsí semínek a posekaným tymiánem. Vzniklou směs navrstvíme na jednotlivé porce lososa
a pečeme v troubě předem vyhřáté na 160 °C asi 12 minut. Je důležité péci rybu šetrně, aby zůstala
šťavnatá a zeleninová čepice se nespálila, ale opekla. Na závěr podlijeme porce smetanou
a posypeme je nitkami spařeného pórku. Ve vypnuté troubě necháme dojít 2 minuty a poté
podáváme s bramborami či bramborovou kaší.
Budou se vám hodit: