info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyMasovéLosos se zeleninovou čepicí

Losos se zeleninovou čepicí

MasovéRecepty
25. 5. 2021
Losos se zeleninovou čepicí

Ingredience:

  • 600 g čerstvého lososa
  • 300 g kořenové zeleniny
  • 120 g tvrdého sýra
  • 1 vejce, sůl
  • směs semínek (dýňové, slunečnicové, pistáciové)
  • 150 g pórku
  • 120 ml smetany
  • olej, snítka tymiánu
Porce lososa bez kůže osolíme a vložíme na vymaštěný plech. Mrkev a celer nastrouháme na jemné
nudličky, spaříme vroucí vodou, necháme okapat a pak promícháme se strouhaným sýrem, vejcem,
směsí semínek a posekaným tymiánem. Vzniklou směs navrstvíme na jednotlivé porce lososa
a pečeme v troubě předem vyhřáté na 160 °C asi 12 minut. Je důležité péci rybu šetrně, aby zůstala
šťavnatá a zeleninová čepice se nespálila, ale opekla. Na závěr podlijeme porce smetanou
a posypeme je nitkami spařeného pórku. Ve vypnuté troubě necháme dojít 2 minuty a poté
podáváme s bramborami či bramborovou kaší.
 

Budou se vám hodit: