info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se

Lososový krém

ReceptyPolévky
27. 11. 2012
Doba přípravy: 80 min
Náročnost: **
Energetická hodnota (kJ): 2311

Ingredience (4 porce):

  • 200g lososa
  • rybí vývar
  • dle potřeby 1dl bílého vína
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 celer řapíkatý
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 2dl smetany tymián
  • bobkový list
  • celý pepř
  • 2 lžíce másla
  • 100g rýže
  • cayennský pepř
  • listová petržel
  • krutony z bílého pečiva
  • 1dl olivového oleje
1. Do kastrolu s univerzálním napařovákem vložte lososa, přiveďte k varu a vařte v páře cca.15 minut. Poté rybu vyndejte na talíř.

2. Ve druhém kastrolu rozpusťte máslo s olejem, přidejte oloupanou na plátky nakrájenou cibuli, mrkev na kolečka, pokrájený řapíkatý celer a na mírném ohni 10 minut restujte.

3. Přilijte rybí vývar a víno, vsypte rýži, přidejte rajčatový protlak, koření v košíku a vařte přibližně 25 minut, nebo dokud rýže nebude měkká.

4. Vyjměte sítko s kořením, polévku rozmixujte a přeceďte.

5. Do scezené polévky přidejte poloviční dávku lososa bez kůže a pomocí mixéru znovu řádně rozmixujte. Rozmixovanou polévku dochuťte cayennským pepřem a zjemněte smetanou.

6. Pro přípravu krutonů nakrájejte na kostky bílé pečivo zbavené kůrky, přelijte olivovým olejem, promíchejte a pečte dozlatova v předehřáté troubě při 180 ° C.

7. Zbylou část lososa nakrájejte na kousky, které pak při podávání vkládejte do polévky společně s opečenými krutony. Zdobte nasekanou petrželkou.

K přípravě receptu se vám bude hodit