info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyMasovéMaďarský pepřový tokáň

Maďarský pepřový tokáň

ReceptyMasové
3. 10. 2021
Maďarský pepřový tokáň - obrázek
Budete potřebovat:
  • 1200 g hovězího zadního masa
  • 400 g rajčat v plechovce
  • 300 ml suchého bílého vína
  • 140 g rajčatového protlaku
  • 60 g sádla
  • 3 stroužky česneku
  • 1 velká cibule
  • sůl, pepř, chilli dle chuti
Cibuli orestujte na tuku dozlatova, přidejte na nudličky nakrájené, osolené a opepřené maso, které důkladně opečte ze všech stran. Přilijte víno a duste při nízké teplotě do poloměkka. Přimíchejte protlak, rajčata, česnek a duste doměkka. Pokrm má mít hustou omáčku, které docílíte odvařením tekutiny. Do pravého tokáně papriky nepatří, ale běžně se ochucuje chilli papričkou.
Přijdou vám vhod: