Ingredience:
- 220 g hladké mouky
- 150 g krupicového cukru
- 150 g másla
- 40 ks vypeckovaných třešní díky odpeckovači třešní HANDY
- 40 g máku
- 12 g kypřicího prášku do pečiva
- 3 vejce
- kůra z 1 pomeranče
- špetka soli
Postup:
Máslo, cukr a sůl vyšlehejte do pěny a postupně zašlehávejte vejce. Přidejte nastrouhanou pomerančovou kůru, mák a opět promíchejte. Nakonec zapracujte prosátou mouku s kypřicím práškem.
Pečicí formu vytřete máslem a vysypte moukou. Na její dno naskládejte polovinu třešní, přidejte připravené těsto, navrch rozložte druhou polovinu třešní a mírně vtlačte do těsta. Pečte v troubě předehřáté na 170 °C po dobu cca 50 minut.
NÁŠ TIP: Podávejte s vinnou redukcí a třešněmi.Vinná redukce: - 350 ml červeného vína
- 100 g krupicového cukru
- 2 ks badyánu
- 1ks skořice
- 4 kuličky celého černého pepře
- 3 kuličky celého nového koření
- šťáva z půlky pomeranče
Všechny suroviny vložte do rendlíku a tekutinu nechte zredukovat do konzistence sirupu. Ještě horký sirup sceďte, vložte do něj vypeckované třešně a nechte zchladnout.