Pekáč s nepřilnavým povrchem? Ano!
Nepřilnavý antiadhezní povrch však mohou mít i pekáče.
Zabraňuje připalování, ale také přispívá ke snadnému čištění.Tento pekáč z linie Bordeaux vyrábíme z kvalitního kovu, má
nerezové indukční dno a úchyty z žáruvzdorného silikonu. Pozornost si zaslouží také výstupky na vnitřní straně poklice - zajistí totiž rovnoměrné odkapávání páry zpět do hrnce,
pokrm se nevysušuje a zůstává šťavnatý. Pekáč lze bez obav mýt v myčce nádobí a díky provedení v aktraktivní barvě bude navíc ozdobou vaší kuchyně.
Nedělní pečené kuře nadívané fazolovým salátem
Ingredience: - kuře z dobrého chovu,
- 1 cibule,
- tymián,
- dobrá domácí klobása,
- sušená rajčata v oleji,
- 2 stroužky česneku,
- 1 pórek,
- 100 g předvařených bílých fazolí,
- sůl, pepř,
- sladká paprika,
- tymián,
- citronová šťáva,
- 0,2 l bílého vína
Na oleji ze sušených rajčat restujte cibuli s tymiánem, česnek, klobásu, pórek, rajčata. Přidejte fazole, dochuťte kořením. Fazolovou směsí kuře naplňte, osolte, opepřete, posypejte sladkou mletou paprikou, v pekáčku podlijte vínem a pokapejte citronem. Pečte v troubě při teplotě 180 °C asi hodinu. Servírujte s opečenou bagetkou nebo toastem.