Ingredience na 4 porce:
dortová forma průměr 16 cm
na korpus:
- 3 vejce,
- 80 g krupicového cukru,
- 100 g hladké mouky;
na náplň:
- 0,5 l smetany ke šlehání,
- 20 g kakaa,
- 50 g krupicového cukru,
- 100 g malinového džemu,
- 100 g mražených malin,
- 50 ml griotky;
na dohotovení:
- 200 g marcipánové hmoty,
- čokoládové hoblinky
Bílky vyšleháme s cukrem na pevný sníh. Pak za stálého šlehání přidáme žloutky a došleháme vše do husté pěny. Nakonec lehce vmícháme prosátou mouku. Hotové těsto naplníme do
dortové formy, kterou jsme vymazali tukem a vysypali hrubou moukou. Pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 40 minut. Po upečení necháme krátce vychladnout ve formě a pak vyklopíme a na kovové mřížce necháme vychladnout úplně. Svaříme 0,3 l smetany s 30 g cukru a kakaem. Směs necháme do druhého dne v chladničce odležet. Druhý den vyšleháme kakaovou smetanu a vyšleháme i zbylou bílou smetanu se zbylým cukrem. Korpus rozkrojíme na 3 díly. Spodní korpus potřeme džemem a polovinou kakaové smetany. Přiklopíme ji druhou částí korpusu. Na ni uložíme vrstvu malin, pokapeme je griotkou, potřeme zbytkem kakaové smetany a zakryjeme zbylým korpusem. Povrch potřeme bílou šlehačkou. Rozválíme marcipánovou hmotu a dort jí potáhneme. Povrch dozdobíme.
Budou se vám hodit: