info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se

Marcipánový dortík

Marcipánový dortík

Ingredience na 4 porce:

dortová forma průměr 16 cm

na korpus:
  • 3 vejce,
  • 80 g krupicového cukru,
  • 100 g hladké mouky;
na náplň:
  • 0,5 l smetany ke šlehání,
  • 20 g kakaa,
  • 50 g krupicového cukru,
  • 100 g malinového džemu,
  • 100 g mražených malin,
  • 50 ml griotky;
na dohotovení:
  • 200 g marcipánové hmoty,
  • čokoládové hoblinky
Bílky vyšleháme s cukrem na pevný sníh. Pak za stálého šlehání přidáme žloutky a došleháme vše do husté pěny. Nakonec lehce vmícháme prosátou mouku. Hotové těsto naplníme do dortové formy, kterou jsme vymazali tukem a vysypali hrubou moukou. Pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 40 minut. Po upečení necháme krátce vychladnout ve formě a pak vyklopíme a na kovové mřížce necháme vychladnout úplně. Svaříme 0,3 l smetany s 30 g cukru a kakaem. Směs necháme do druhého dne v chladničce odležet. Druhý den vyšleháme kakaovou smetanu a vyšleháme i zbylou bílou smetanu se zbylým cukrem. Korpus rozkrojíme na 3 díly. Spodní korpus potřeme džemem a polovinou kakaové smetany. Přiklopíme ji druhou částí korpusu. Na ni uložíme vrstvu malin, pokapeme je griotkou, potřeme zbytkem kakaové smetany a zakryjeme zbylým korpusem. Povrch potřeme bílou šlehačkou. Rozválíme marcipánovou hmotu a dort jí potáhneme. Povrch dozdobíme.
 

Budou se vám hodit: