Ingredience:
- 600 g filet z ryby, 100 ml bílého vína
- sůl, citrónová kůra, bílý pepř, provensálské byliny
- Na těsto: 100 g tvrdého sýra
- 100 g tuku na pečení
- 100 g hladké mouky, sůl, sezamová semínka
- vejce na potření těsta, drcená rajčata v konzervě
- suchá bazalka, oregano, cukr, vinný ocet a sůl
Filety z rybího masa necháme hodinu marinovat ve směsi vína, soli, citrónové kůry, bílého pepře a pomletého provensálského koření. Ze strouhaného sýra, změklého tuku a mouky uhněteme hutné těsto a vložíme ho na 20 minut do lednice. Drcená rajčata spolu s kořením zvolna odvaříme do zhoustnutí, při vaření je dochutíme trochou cukru, octem a solí. Z těsta vyválíme plát, z něho nařežeme proužky a spirálovitě do nich zabalíme porce ryby. Jednotlivé kousky klademe na pečicí papír, těsto potřeme vejcem, posypeme sezamovými semínky a pečeme při 180 °C asi 12 minut. Podáváme s rajčatovým pyré.