Ingredience:
Na vodánek:- 200 g hladké mouky,
- 2 žloutky,
- trocha soli,
- lžíce octa
- 2 lžíce oleje,
- 8 lžic vody
Na tukové těsto:- 250 g másla,
- 100 g hladké mouky
Na náplň:- 5 bílků,
- 350 g pískového cukru,
- citrónová šťáva
Vodánek utlučeme na podložce, dáme na 30 minut do lednice, zabalíme do něj vychlazené tukové těsto (máslo s moukou) a rozválíme silnější plát. Složíme ho na třetiny od shora i ze stran a necháme 30 minut odpočinout v chladu. Postup opakujeme 3x. Vyválíme tenký plát, nařežeme proužky 3 x 25 cm, natočíme na kovové trubičky, potřeme vejcem a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C pár minut. Vychladlé trubičky plníme bílkovým krémem - bílky zakápneme citrónem, vyšleháme do husta, po lžících zašleháme pískový cukr, vložíme do vodní lázně a za stálého míchání zahřejeme. Ještě teplou hmotou plníme trubičky.