Masová rolka
cca 20 ks
Ingredience:
- 300 g mletého kuřecího masa
- 200 g bulguru
- 80 g cibule
- 4 lžičky mletého kari
- 2 lžička mleté kurkumy
- Sůl, pepř
- Olej na smažení
Postup:
- Bulgur propláchněte vodou a uvařte v osolené vodě dle návodu výrobce. Pozor, nerozvařit!
- Uvařený bulgur dejte vychladit, přidejte překrájenou cibuli a rozmixujte v mixéru na konzistenci pasty. Smíchejte s vychlazeným masem, které jste ochutili kořením a dejte vychladit na cca 1 hodinu.
- Z vychlazené směsi připravte pomocí nástavce v robotu rolky, naplňte je připravenou směsí a smažte v oleji dozlatova. Podávejte teplé.
Náplně na cca 20 ks
Bramborová: 200 g brambor, 1 cibule, 2 lžíce oleje, sůl, pepř, chilli.
Cibuli nakrájejte nadrobno a osmažte na oleji dozlatova, potom cibuli zbavte oleje pomocí sítka. Brambory ve slupce uvařte doměkka v osolené vodě, sceďte a za tepla rozmíchejte na kaši, smíchejte s osmaženou cibulkou, dochuťte solí, pepřem a chilli kořením. Nechte vychladit v lednici. Vložte do sáčku se širokou špičkou, naplňte rolky a na obou koncích je zmáčknutím uzavřete.
Šunková: 60 g hladké mouky, 260 ml mléka, 50 g šunky, 20 g parmazánu, 30 g másla, 20 g cibule, 15 ml oleje, muškátový oříšek, sůl, bílý pepř
Postup: V pánvi zahřejte olivový olej a rozpusťte máslo, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a krátce ji osmažte, přidejte šunku krájenou na malé kostičky. Za stálého míchání přidávejte mouku, krátce opražte a přilejte teplé mléko. Směs přiveďte k varu a nechte provařit za stálého míchání cca 15 minut. Na konci přidejte parmazán, muškátový oříšek, sůl a pepř. Směs dejte vychladit do lednice. Vložte do sáčku se širokou špičkou, naplňte rolky a na obou koncích je zmáčknutím uzavřete.
TIP: podávejte s jogurtovomátovým dipem, limetkou a zeleninovým crudités