info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se

Mazanec

Mazanec - kuchyňský robot tescoma


Ingredience:

  • 310 g hladké mouky
  • 125 ml mléka
  • 60 g cukru krystal
  • 50 g změklého másla
  • 40 g rozinek máčených v rumu
  • 40 g kandované cedrátové kůry
  • 20 g drcených mandlí
  • 20 g drcených pistácií
  • 10 g medu
  • 10 g čerstvého droždí
  • 2 g soli
  • 1 ks vejce velikosti M
  • jemně nastrouhaná kůra z jednoho pomeranče
  • 1 vejce na potření
  • ½ lžičky mletého kardamomu
  • Mandle na posypání – plátky

Postup:

Do mísy dejte mouku, rozdrobené droždí, zalijte teplým mlékem, přidejte med, cukr, pomerančovou kůru, sůl, kardamom, vejce a vše promíchejte v kuchyňském robotu. Na závěr přidejte změklé máslo a vypracujte hladké nelepivé těsto.

Do hotového těsta přidejte pistácie, mandle, rozinky, kandovanou kůru a vše zapracujte do těsta. Těsto dejte kynout na teplé místo na cca 1 hodinu. Z vykynutého těsta vypracujte bochánek, dejte na plech a nechte opět kynout cca 30 minut.

Mazanec potřete rozšlehaným vejcem, posypte mandlemi, utvořte malý kříž na středu a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C po dobu 10 minut, potom teplotu upravte na 160 °C a dopečte dozlatova cca 30 minut.