info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyMasovéMečoun ve vakuu marinovaný v sépiové barvě, krevety kořeněné čajem, ovocný salát, kokosový krém

Mečoun ve vakuu marinovaný v sépiové barvě, krevety kořeněné čajem, ovocný salát, kokosový krém

MasovéRecepty
1. 10. 2012
Doba přípravy: 40 min
Náročnost: **

Ingredience (4 porce):

400 g (2 ks) mečouna
4 g sépiové barvy (1 balíček)
4 ks krevet
1 lžíce olivového oleje
sůl, černý sypaný čaj
1 mango
1 broskev nebo nektarinka
1 nashi hruška
1 jablko
1 lžíci citrónové šťávy
250 g  kokosového krému
1g agar agaru

  1. 200 ml kokosového krému a agar agar přiveďte za stálého míchání k varu a vařte 3 minuty. Nechte vychladit a poté rozmixujte dohladka s přidáním zbývajícího krému.
  2. Očištěné ovoce nakrájejte na malé kostky, zakápněte citrónovou šťávou a promíchejte.
  3. Rybu osolte, vložte do zip-lock sáčku.(sáček na potraviny 4FOOD). K rybě přidejte sépiovou barvu, sáček uzavřete, pomocí vakuové pumpy odsajte všechen vzduch a  sáček s rybou vložte do vody. Pošírujte 10 minut.
  4. Neoloupané krevety zbavte hlav a rozpulte podélným řezem. Vnitřní stranu krevet posypte drcenými čajem, osolte a zakápněte olivovým olejem. Pečte v troubě při 200° C po dobu cca 2 minut.
  5. Podávejte vše na jednom talíři.

K přípravě receptu se vám bude hodit