info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se

Mexická jehla

MasovéRecepty
25. 5. 2021
Mexická jehla

Ingredience:

  • 500 g mletého masa (vepřové a hovězí)
  • 150 g velkých máslových fazolí
  • 200 g kukuřice, mexické koření, 1 vejce
  • 50 g kukuřičné polenty, kečup
  • 200 g paprik, sůl
  • 300 g kysané smetany
  • olej, sladká chilli omáčka, hlávkový salát
  • kukuřičné chipsy, provensálské koření
Den dopředu namočíme velké máslové fazole. Druhý den je propláchneme, zalijeme vodou a vaříme spolu s provensálským kořením. Kvalitní mleté maso vyšleháme s vejcem, solí, trochou kečupu, kořením a lžičkou chilli omáčky. Pak vmícháme kukuřičnou polentu, část kukuřice a necháme 15 minut odležet. Na jehly či špejle střídavě napichujeme kuličky mletého masa, vařených fazolí a papriku. Jehly pečeme zvolna na pánvi. Do smetany vmícháme chilli omáčku, sůl, vařené fazole, kukuřici a tuto směs přelijeme přes posekaný hlávkový salát, který doplníme upečenými jehlami.Podáváme s kukuřičnými lupínky.
 

Budou se vám hodit: