Na korpus:
- 100 g krupicového cukru
- 2 bílky
Šlehejte bílky s cukrem alespoň 10 minut, dokud se nezačnou tvořit špičky. Směs vložte do
zdobicího sáčku s tryskou. Na
plech položte
šablonu, na ni pečicí papír a tvořte korpusy. Šablonu vyjměte a korpusy sušte v troubě předehřáté na
90 ˚C cca 2 hodiny.
Na krém: - 1 40% smetana ke šlehání
- 1 tvaroh
Vyšlehejte smetanu a zašlehejte do ní tvaroh. Krém naneste zdobicím sáčkem na upečené korpusy.
Na citrónovou polevu - lemon curd: - 330 g krupicového cukru
- 100 g másla
- 2 vejce
- 1 žloutek
- kůra a šťáva ze 2 citrónů
Do misky vložené do parní lázně dejte máslo, cukr a kůru i šťávu z dobře umytých citrónů. Míchejte, dokud se vše nerozpustí. V jiné misce rozšlehejte vejce a žloutek. Máslo s cukrem a citrónem odeberte z parní lázně a rychle do něj zašlehejte vaječnou směs. Vraťte nad páru a poctivě míchejte 8 až 10 minut, dokud nezačne směs houstnout. Poté odstavte a ještě krátce míchejte. Naplňte do skleniček a uložte do lednice.
Lemon curd lžičkou nanášejte na krémem ozdobené Pavlovy.