Vodní lázeň aneb trpělivost růže přináší
Už naše babičky moc dobře věděly, že žloutkový krém nebo čokoládová poleva se na přímém ohni velmi rády připalují. Citlivý přístup si zaslouží i rozpouštění másla, příprava bramborové kaše nebo holandské omáčky z másla a žloutků.Vodní lázeň je v tomto případě tím nejlepší řešením! Podstatou této speciální tepelné úpravy je postupné rozpouštění surovin či pokrmů v nádobce, která je částečně ponořena do vroucí vody. Vodní lázeň vyžaduje trpělivost, která se nám však ve výsledku stonásobně vrátí – krémy a polevy jsou hedvábně jemné, omáčky a kaše vláčné a bez hrudek. K vodní lázni toho mnoho nepotřebujeme – pouze dvě nádoby (větší a menší), vodu a zdroj tepla.
Miska na míru
A právě celonerezová miska do vodní lázně DELÍCIA je horkou novinkou značky TESCOMA pro přípravu polev, krémů a dalších pokrmů právě ve vodní lázni. Díky speciálně tvarované vyvýšené rukojeti a háčku lze misku ponořit hlouběji – k plynulému rozpouštění polevy či vyšlehání krémů postačí méně vody a příprava je tak výrazně rychlejší. Speciálně navržená miska je opatřena dvěma protilehlými nálevkami a díky tomu je vhodná pro praváky i leváky.Snadné použití
Rendlík naplňte vodou zhruba tři centimetry pod okraj a tekutinu uveďte do varu. Do
misky DELÍCIA vložte potřebné suroviny (zlomky čokolády, máslo, apod.), vložte ji do rendlíku s horkou, ne však prudce vroucí vodou, a za občasného míchání suroviny rozpouštějte. Buďte však pozorní, při malém množství vody se může tekutina velmi rychle vyvařit! Misku vkládejte do rendlíků o doporučeném průměru 14 až 18 centimetrů.