info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se

Mrkvový tatarák

ReceptyBez masa
1. 9. 2024
Kráječ na kostičky a hranolky HANDY, 2 čepele - obrázek

Budete potřebovat:

  • 300 g oloupané mrkve
  • 150 g creme fraiche
  • 30 g mandlové pasty
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 2 lžičky nakládaného zeleného pepře
  • 2 lžičky nasekaných kapar
  • 1 lžíce nasekaného kopru
  • 1 jarní cibulka
  • kajenský pepř dle chuti a sůl

Postup:

Mrkev nakrájejte na kostičky pomocí kráječe kostiček HANDY, krátce povařte ve vývaru (pozor, nerozvařit), sceďte a nechejte vychladnout. Dejte ji do misky, přidejte mandlovou pastu, nadrobno nasekanou jarní cibulku, nasekané kapary, kajenský pepř, sůl a vše důkladně zamíchejte. Podávejte s creme fraiche smíchaným s nasekaným zeleným pepřem a čerstvým koprem. Dozdobte plátky pečené mrkve a servírujte s opečenou bagetou.

Budete potřebovat: