info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se

Mušle Mouclade

MasovéRecepty
23. 2. 2014
Doba přípravy: 30 min
Náročnost: *
Energetická hodnota (kJ): 4016

Ingredience (4 porce)

  • 1 kg čerstvých mušlí - slávky jedlé
  • 500 ml bílého vína
  • 100 g másla
  • 80 g cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 3 dl smetany
  • 2 bobkové listy
  • 1 fenykl
  • 0,1g šafránu
  • čerstvý kopr
  • čerstvý tymián
  • muškátový oříšek
  • pepř
1. Víno, nastrouhaný muškátový oříšek, tymián, bobkový list a cibuli dejte do pánve a přiveďte k varu. Přidejte mušle, přiklopte poklicí a vařte cca 4-5 minut, dokud se mušle neotevřou.

2. Mušle sceďte a vývar odložte stranou. Odstraňte všechny mušle, které se neotevřely.

3. V pánvi rozpusťte máslo, na něm orestujte do změknutí (cca 5 min.) natenko nakrájený fenykl s česnekem, a opepřete. Přidejte šafrán a vývar z mušlí. Vařte cca 3 minuty, poté vmíchejte smetanu.

4. Přidejte mušle a prohřejte cca 2 minuty.

5. Podávejte v hlubokém talíři posypané čerstvým koprem.

K přípravě receptu se vám bude hodit