info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyMasovéNaučte se letos delikátně grilovat delikatesy

Naučte se letos delikátně grilovat delikatesy

MasovéRecepty
2. 6. 2018

Připravte se na šťavnatou grilovačku

Vychází náš letní katalog plný chytrých nápadů pro grilování, letní osvěžení a zavařování za skvělé ceny. Prolistujte si ho online a připravte se na perfektní léto. A pokud hledáte inspiraci, co si ugrilovat dobrého, máme pro vás úžasné recepty z našeho TESCOMA Magazínu.
Grilování bez čekání
Mrkněte se třeba na skvělý grilovací rošt nebo kleště PRIVILEGE zlevněné o pětinu, láhev s vyluhováním PURITY nebo na šlehačku DELÍCIA 0,5 I zlevněné o čtvrtinu a výrobník perlivých nápojů myDRINK nebo gril POWER TIME dokonce o třetinu! Slušivou termobrašnu FRESHBOX, champagnelapač vos nebo jogurtovač si můžete koupit váleček s nastavitelnou výškou DELÍCIA DECO 18 cm.

Vyzkoušejte grilované delikatesy

Kuře Huli Huli

Kuře Huli Huli

Budete potřebovat:

  • 1 celé kuře
  • 1 hrnek ananasového džusu
  • 1 hrnek sójové omáčky
  • 1/2 hrnku třtinového cukru
  • 1/2 hrnku kečupu
  • 1/4 hrnku rýžového octa
  • 2 lžíce nastrouhaného zázvoru
  • 6 prolisovaných stroužků česneku
  • 1 lžíce omáčky Sriracha (lze nahradit jinou chilli omáčkou)

Postup

Kuře omyjte, osušte a rozčtvrťte. Všechny ostatní ingredience smíchejte a do vzniklé marinády naložte kuře minimálně přes noc. maso vyjměte z marinády a na velmi nížké teplotě grilujte asi 2 hodiny, přičemž jednotlivé kusy zhruba každých 20 minut otáčejte. Maso průběžně potírejte zbylou marinádou, těsně před podáváním můžete její zbytek svařit, nechat zhoustnout a podávat ke kuřeti. To bude hotové ve chvíli, kdy maso začne odpadávat od kosti. Podávejte např. s jasmínovou rýží a listovým salátem.
Placky s grilovaným lososem a mangovou salsou

Placky s grilovaným lososem a mangovou salsou

Potřebujete

  • 300 g čerstvého lososa
  • 2 lžíce medu
  • 2 limetky
  • kajenský pepř
  • olivový oleju
  • 10 menších tortill nebo jiných placek
  • mango
  • červené zelí
  • sezamové semínko
  • chilli papričky (dle chuti)
  • čerstvý koriandr
  • sůl a pepř

Postup

Filety s lososa osolte, opepřete kajenským pepřem, pokapejte šťávou z jedné limetky a potřete medem a olivovým olejem. Do této marinády můžete rybu naložit i den předem. Lososa ugrilujte na rozpáleném grilu (pokud máte filety s kůží, začněte grilovat nejprve tuto stranu), budou stačit asi 4 minuty z každé strany. Ke konci grilování dejte na rošt také tortilly, aby se nahřály a mírně opekly. Mezitím nakrájejte na malé kostky mango, na tenké plátky červené zelí a chilli papričky a vše promíchejte s trochou olivového oleje, sezamem a šťávou z druhé limetky. Placky přehněte, plňte na kousky rozdrobeným lososem, magovou salsou a nasekaným čerstvým koriandrem a servírujte. Aby vám plněné tortilly hezky stály, můžete si vypomoct napůl překrojenou limetkou, o kterou placky podepřete.
Letní krůtí burgery s guacamole

Letní krůtí burgery s guacamole

Potřebujete

Na burgery:
  • 600 g mletého krůtího masa
  • 2 stroužky česneku
  • 1 větší šalotka nasekaná najemno
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • 1/2 lžičky chilli vloček
  • nasekaný čerstvý koriandr
K servírování:
  • domácí bylinkový jogurtový dresink
  • hlávkový salát
  • rajče
  • 6 domácích hamburgerových housek
  • čerstvý koriandr
  • jarní cibulka
Na guacamole:
  • 3 avokáda
  • 1 červená cibule
  • šťáva z 1 citronu
  • 1 paprička jalapeño
  • sůl a pepř
  • čerstvý koriandr

Postup

Promíchejte všechny ingredience na burgery a směs nechte min. hodinu odležet v lednici. Mezitím si připravte guacamole. Oloupaná zralá avokáda rozmačkejte vidličkou, přidejte najemno nasekanou cibuli, pálivou papričku, nasekaný koriandr a dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou. Z masové směsi vytvarujte burgery a grilujte je na rozpáleném roštu potřeném olivovým olejem asi 6 minut z každé strany. Servírujte lehce opečené housky potřené dresinkem s listem salátu, mírně ogrilovaným plátkem rajčete, masem, guacamole, jarní cibulkou a čerstvým koriandrem.