Ingredience:
Lívance: - 0,5 l mléka,
- 250 g hladké mouky,
- 3 lžíce krupicového cukru,
- ½ droždí,
- 2 vejce,
- sůl, olej
Z teplého mléka, droždí, cukru a lžíce mouky připravte kvásek. Po vykynutí (cca 10 min.) přidejte
zbytek cukru, mouky, mléka, vejce a sůl tak, aby vzniklo tužší hladké těsto. Nechte vykynout
a smažte v lívanečníkové pánvi po obou stranách.
Tvaroh: - 250 g polotučného tvarohu,
- 2 lžíce mletého cukru,
- 1 vanilkový cukr,
- kůra i šťáva z 1 citronu,
- 2 lžíce zakysané smetany nebo podmáslí,
- jahody
Suroviny smíchejte do lehce sladké krémovité náplně, kterou potřete hotové lívance. Před podáváním dozdobte jahodami.