info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogTematické týdnyNejlepší velikonoční hostina naslano

Nejlepší velikonoční hostina naslano

Velikonoce jsou ve vzduchu se vším, co k nim patří. A to znamená spoustu sladkostí a jiných domácích dobrot. Pokud jste se stačili přesladit nebo raději sáhnete po slaném, inspirujte se našimi recepty.
Keramická forma beránek DELÍCIA

Beránek, který nevoní vanilkou, ale uzeným

Letos můžete být za hvězdu. Slaného beránka totiž hned tak někdo nepeče. Naši dokonalou formu na beránka jistě znáte. Má propracované detaily a vždy z ní vypadne nádherně tvarovaný beránek. Napadlo vás ale někdy experimentovat? Místo cukru použít slaninu a citronovou kůru nahradit jarními bylinkami? Vytáhněte po roce keramickou formu a vyzkoušejte náš lahodný recept plný vůní.
Keramická forma na chléb kulatá DELÍCIA-obrázek
Co to tak krásně voní? Čerstvé česnekové bochánky posypané semínky provoní váš domov. Když je upečete v naší dvoudílné keramické formě s dvoubarevnou glazurou, která slouží jako forma s vysokým poklopem nejen pro domácí chléb, ale i pro kulaté moučníky a naservírujte ještě teplé, očekávejte okamžité žádosti o recept.
Talíře SIENA-obrázek
Že jsou Velikonoce samá vajíčka a žádné maso? Pojďme to napravit! Co takhle odlehčená jarní krmě v podobě lehce stravitelného králičího masa? Podle našeho receptu uvařte i zelené špecle a jako přílohu kopřivy se špenátem. Servírujte s elegancí na talířích SIENA.

Jarní výbava, která nezklame:

Forma 9 mini báboviček DELÍCIA-obrázek

Bábovičky, které nikdy nepřipálíte

Tyhle aspikové bábovičky jsou prostě originální! Nepatří do trouby, ale do lednice. A spotřebujete na ně hned čtyři natvrdo uvařená vejce z velikonoční výslužky. Objevte osvědčený recept a překvapte ty, kteří sladkému neholdují. Formu s nepřilnavým povrchem pro snadné vyklápění samozřejmě využijete i k pečení v troubě. Díky pevnému korpusu ze slitiny ušlechtilých kovů propéká rovnoměrně a bez připalování.  
Elektrický vařič na vejce PRESIDENT-obrázek
Jak uvařit vejce přesně tak, aby byla přesně podle vašich představ? Pomůže elektrický vařič. Pro všechny tři týmy — natvrdo, naměkko a nahniličko — má ten správný program. Automatické vypnutí a výrazná úspora energie jsou příjemným bonusem.
Skleněný poklop / mísa s víkem DELÍCIA ø 28 cm-obrázek
Krásně žlutý, křupavý a zaručeně nesladký. Takový je quiche se špenátem a sýrem, upečený podle našeho receptu. Než se do něj pustíte, schovejte ho pod skleněný poklop. Až to bude potřeba, jednoduchým „přecvaknutím“ úchytu jej přeměníte v praktickou kuchyňskou mísu s víkem

Další (velikonoční) nezbytnosti:

Pekáč hluboký COMPACT 42 x 36 cm-obrázek

Jarní pečínka na plechu

Nejen na Velikonoce oceníte pořádný plech, se širokým okrajem a nálevkou, který zvládne jarní kuřátko s nádivkou nebo jehněčí kolínko na zelenině. Pokud hledáte perfektně skladné řešení, poohlédněte se po sadě COMPACT. Ta obsahuje čtyři nejpoužívanější plechy a rošt. Vyrobili jsme je z kvalitní oceli. Jejich speciálně tvarovaná dna s jemně profilovaným rastrem pomáhají rovnoměrnému propékání.
Pánev grilovací hluboká MASSIVE ø 28 cm
Čím starší, tím lepší. O čem je řeč? O litinovém nádobí samozřejmě! Naše litinové pánve MASSIVE využijete jak na plynovém sporáku a grilu, tak i v troubě. Na jaře si na nich připravte třeba jehněčí kotletky. Stačí je po obou stranách prudce opéct s čerstvým rozmarýnem a pak nechat dojít v troubě.
Pánev PRESIDENT ø 24 cm-obrázek
Nadýchaná a naplněná tím, co vám chutná. Taková je frittata, italská specialita připravená v pánvi, která může i do trouby. Připomíná vaječnou omeletu, ale je nadýchanější a propečená ze všech stran. Skvělá je teplá i studená, k snídani, brunchi, obědu či večeři. Stejně jako quiche pomůže frittata zužitkovat zbytky surovin z lednice.


Co se vždycky hodí: