Doba přípravy: 35 min
Náročnost: *
Energetická hodnota (kJ): 1211
Ingredience (4 porce):
250 g broskve / nektaríny (2 ks)
250 g jogurtu
100 g másla
5 ml lžička kokosového likéru (1 lžička)
4 oplatky Amaretti
1 pomeranč - Z omytého pomeranče naškrabejte pomocí škrabky kůru, vsypte do vody s cukrem, povařte a nechte 10 minut odstát. Poté sceďte.
- Vymačkanou šťávu z pomeranče smíchejte s kokosovým likérem.
- Omyté nektaríny rozpulte, zbavte pecky.
- Na alobal položte rozpůlené nektaríny řezem nahoru, přidejte kousek másla, přelijte pomerančovou šťávou a posypte pomerančovou kůrou.
- Alobal důkladně uzavřete (spoj musí směřovat nahoru), vložte na gril, přiklopte a prohřejte cca.10 minut, než se máslo rozpustí a ovoce lehce změkne.
- Alobal rozbalte, nektaríny přeložte na talíř, ozdobte šlehaným jogurtem a posypte drcenými sušenkami.
K přípravě receptu se vám bude hodit