Třeba luxusní svíčkovou omáčku zvládnete za 15 minut a stačí vám k tomu jen tyto suroviny:
- 320 ml zavařené směsi pod svíčkovou (napr. Halali)
- 300 ml vývaru nebo vody
- 250 ml 33% smetany (smetanu rozmíchejte se 4 lžicemi hladké mouky a přidejte do polévkovaru cca 5 minut před ukončením programu)
- 30 g celeru
- 30 g petržele
- 1 větší mrkev
- 1 cibule
- 10 g másla
- lžíce citronové šťávy
- 3 lžičky cukru
- malá špetka soli
Vložte je do nádoby, uzavřete a stiskněte program Omáčky. Po ukončení programu přidejte do omáčky v polévkovaru výpek z hovězího masa a pomocí funkce „pulse“ omáčku rozmixujte.
V
přiložených receptech najdete také další tradiční české speciality, např. zelnou polévku s klobásou, gulášovou polévku, rajskou omáčku a řadu dalších oblíbených pokrmů.
Jak polévkovar funguje zjistíte na
/polevkovar-s-mixerem-president-1-75-l