info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogInspirace a nápadyVaření a pečeníObracečka s roztíračem a misky DELÍCIA: Úžasně skladné, úžasně mini!

Obracečka s roztíračem a misky DELÍCIA: Úžasně skladné, úžasně mini!

Hmm, palačinky…

Ať už tradiční sladké nebo méně známé slané, palačinky miluje téměř každý. Placky s nezaměnitelnou chutí a vůní plníme marmeládou, nutelou nebo zdobíme horkými malinami, velkorysou čepicí šlehačky a pro dokonalý vzhled sypeme hoblinkami čokolády. Krájíme spořádaně nožem a jíme vidličkou, nebo srolované vkládáme do úst jen tak… Milujeme studené i právě odstavené, ve chvílích nouze i bez okázalých ozdob a náplní. Někdo si „pošmákne“ na silných plackách, jiný vyžaduje tenoučké a velejemné palačinky na francouzský způsob, tzv. crepes. Někomu stačí malé lívanečky, někdo touží po obrovských sladkých „kolech“. Co člověk, to jiný požadavek, jiné chutě a potřeby. Ovšem jedno máme všichni společné – palačinky musí být vzhledově dokonalé, chuťově bezchybné a jejich příprava musí jít jako „po másle“.
 

Vylít, rozetřít, obrátit a hotovo!


Boj s těstem bývá neúprosný! Propracovat se k dokonalé palačince není snadné, kromě trpělivosti, obezřetnosti a zkušenosti by to občas chtělo i fikaného pomocníka, který dokáže těsto na pánvi stejnoměrně rozetřít. To zaprvé. Krize číslo dvě přichází v okamžiku obrátky palačinky. Roztrhne se nebo zůstane výjimečně celá? Náš recept na tu nejskvělejší palačinku bez jediné chybičky na kráse dostal název obracečka na palačinky s roztíračem DELÍCIA.
 
Obracečka na palačinky s roztíračem DELÍCIA - obrázek

Pružná lopatka obracečky je dlouhá a úzká, a díky tomu lze palačinky snadno podebrat a celé je bezpečně obrátit. A co je důležité – palačinky se k obracečce nelepí. Nenápadný vyčnívající rožek na špičce lopatky pohodlně odlepí okraj placky od okraje pánve. Jsou vaším snem stejnoměrné a extra tenké palačinky? Spolehněte se na roztírač, pomůcku ve tvaru písmene T, kterou jsme vložili do rukojeti obracečky.
 
Obracečka na palačinky s roztíračem DELÍCIA - obrázek

Jakmile těsto nalijete na pánev, pomocí roztírače je rychlým krouživým pohybem rovnoměrně rozetřete po pánvi. Palačinkové duo je ideální pro přípravu extra tenkých francouzských palačinek typu crepes, které se připravují obvykle na speciální horké plotně. Obracečka s roztíračem je vyrobena z prvotřídního žáruvzdorného nylonu odolného do 210 stupňů Celsia.

Tip na recept

Ingredience: 500 ml mléka, olej, 15 polévkových lžic hladké mouky, 3 vejce a špetku soli.

V misce rozšleháme vejce s mlékem a solí, pak postupně přisypáváme mouku, ale stále šleháme. Poté rozehřejeme na pánvi trochu oleje, těsto nalijeme na pánev a pomocí roztírače je rychlým krouživým pohybem rovnoměrně po pánvi rozetřeme. Vytvořenou palačinku po chvilce otočíme pomocí vychytané obracečky s rožkem a usmažíme stejnoměrně i z druhé strany. Nakonec palačinku naplníme podle chutě marmeládou, čokoládou, kakaaem, sladkým tvarohem, zmrzlinou, ovocem nebo i povidly a případně ozdobíme čokoládou, šlehačkou nebo třeba smetanou. Dobrou chuť!