Ingredience:
- 250 g těstovin tagliatelle
- 300 g rajčatové passaty
- 30 g sušených rajčat
- 20 ks černých oliv
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce kapar
- chilli paprička dle chuti
- čerstvá bazalka
- sýr pecorino dle chuti
- sůl, pepř
Postup:
Těstoviny uvařte dle návodu,
sceďte a část vody ponechejte stranou. Na
pánvi rozehřejte olej, přidejte česnek krájený na plátky, chilli papričku na kostičky a krátce orestujte. Přilejte rajčatovou passatu, nasekané kapary, sušená rajčata, překrojené olivy a omáčku povařte cca 5 minut. Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte trochu vody z uvařených těstovin. Hotové těstoviny promíchejte s omáčkou, posypte nastrouhaným sýrem pecorino a lístky bazalky a přidejte sůl a pepř dle chuti.