Ingredience:
- 500 g čerstvých pevných hrušek
- 500 ml červeného vína
- skořice a hřebíček
- 100 g tmavého třtinového cukru
- brusinkový kompot
Hrušky nejprve oloupejte a pak prokrojte po délce. Do kulata vykrojte jádřinec tak, aby v hrušce vznikla jakási mistička. Vykrojte také zbytek květu (bubáka) a hrušky vložte do
rendlíku. Přilijte červené víno, přidejte cukr, koření a vše zahřejte. Pozor, nevařte, ale jenom zahřívejte asi 10 minut na 80 °C. Hrušky vyjměte, víno přiveďte k varu a vařte do zahoustnutí. Tuto vinnou omáčku pak ozdobně nalijte na talíř a přidejte vychlazené hrušky naplněné brusinkovým kompotem. K tomuto dezertu výborně ladí také hořká čokoláda s proslazenou pomerančovou kůrou.
Budou se vám hodit: