Doba přípravy: 75 min Náročnost: ** Energetická hodnota (kJ): 3820
Ingredience (4 porce):
Náplň:
2 hrušky
2 jablka
4 kopečky meruňkové zmrzliny
4 bílky
1 dl hruškového likéru
1 lžíce mandlových lupínků
100 g cukru krystal
skořice celá
pistácie
Korpus z lineckého těsta:
250 g hladké mouky
160 g másla
2 žloutky
80 g moučkového cukru
1. Žloutky oddělte od bílků, prosátou hladkou mouku s moučkovým cukrem vsypte do mísy, přidejte změklé máslo, žloutky a zpracujte v těsto. Zpracované těsto zabalte do fólie a nechte min. ½ hodiny v chladu odležet.
2. Těsto vyválejte na tenký plát, vykrojte kolečko pomocí formy o průměru cca 10 cm a vložte do formy, propíchněte a dejte péct na 180 ̊ C dozlatova.
3. Omyté oloupané hrušky s jablky zbavené jádřinců, nakrájejte na kostky, vložte do hrnce s vodou a cukrem. Zastříkněte hruškovým likérem, přidejte skořici a vařte doměkka.
4. Z bílků se lžičkou krystalového cukru ušlehejte tuhý sníh a naplňte jím zdobicí sáček.
5. Upečený korpus naplňte scezeným ovocem a pistáciemi.Vyšlehaný sníh nastříkejte na naplněný korpus s ovocem.
6. Flambovací pistolí opalte sníh a posypte mandlovými lupínky. Dezert podávejte s meruňkovou zmrzlinou.