Ingredience:
Omáčka
- 33 ml tmavé sójové omáčky
- 200 ml sojové omáčky Kikkoman
- 15 ml dochucovadla Knór
- 33 ml ústřicové omáčky
- 0,5 l vody
- 55 ml omáčky Tamarind
- 200 g krupicového cukru
- 70 g mrkve
- 50 g ananasu
Základ do pánve
- 500 g plochých rýžových nudlí
- 1 vejce
- 400 g pekingského zelí
- 150 g mrkve
- 150 g pórku
Servírování
- pražené arašídy
- smažená cibulka
- mungo klíčky
- citron
Nejprve si připravte nudle, namočte je v hrnci na
30-40 minut a odložte stranou. Dále připravte základ na omáčku. Ananas a mrkev uvařte ve vodě do změknutí, většinu vody slejte, obsah
rozmixujte najemno, hotovou směs odložte stranou. V dalším kastrolu smíchejte všechny tekuté ingredience s cukrem a vodou, uveďte je do varu a krátce povařte. Přidejte rozmixovaný ananas s mrkví a omáčka je hotová. Dále rozpalte
wok pánev, rozklepněte do ní jedno vejce, přidejte nudle, pekingské zelí, mrkev a pórek. Po krátkém orestování vlijte hotovou omáčku, dobře promíchejte. Servírujte do větších hlubokých misek, nudle dozdobte praženými arašídy, smaženou cibulkou, mungo klíčky a citronem. Uvedené množství odpovídá
4 porcím.