Ingredience:
- 200 g rýže arborio
- 200 g králičího nebo kuřecího masa
- 200 g choriza krájeného na kolečka
- 200 ml bílého vína
- 2 l kuřecího nebo králičího vývaru
- 40 ml olivového oleje
- 30 g mleté papriky
- 50 g rajského protlaku
- 10 zelených fazolek
- 10 větších krevet
- 10 kalamárových kroužků
- 10 slávek jedlých
- 5 velkých rajčat krájených na kousky
- 4 stroužky česneku
- 1 velká cibule nakrájená nadrobno
- 1 zelená paprika krájená na kostky
- 3 citrony krájené na měsíčky
- šafrán
- čerstvá petržel a tymián dle chuti
Na horkou pánev nalijte olivový olej a opečte na něm dozlatova chorizo. Poté přisypte na kousky nakrájené maso a opékejte asi 2 minuty. Přidejte česnek, cibuli, nechte zesklovatět. Postupně přimíchávejte mletou papriku, rajčata, protlak, víno a rýži. Přidejte šafrán a část vývaru (vývar mějte připravený teplý). Rýže musí být zcela ponořená. Krátce promíchejte a po chvíli vaření přilévejte po částech zbytek vývaru. Vše přiveďte k mírnému varu a vařte do změknutí. Před koncem vaření přidejte fazolky, krevety, mušle, kalamáry a vše nechte zlehka povařit asi 5 minut.