Ingredience na 4 porce:
- 4 filety ze pstruha,
- 500 ml smetany,
- sůl, pepř,
- 15 plátků želatiny,
200 ml rybího vývaru, - šťáva z ½ citronu,
- 4 kolečka grilované cukety
Do
kastrolu dáme 2 filety, smetanu, špetku soli a pepře. Převaříme, necháme vychladnout a do druhého dne uložíme v lednici. Druhý den namočíme 10 plátků želatiny do studené vody. Rybí vývar nalijeme do kastrolu a osolíme. Z želatiny vymačkáme vodu a rozpustíme ji v mikrovlnné troubě. Pak ji přidáme do vývaru, rozmícháme, rozdělíme do 4 formiček a dáme na 30 minut tuhnout do lednice. Namočíme zbylou želatinu. Rozleželou vychlazenou smetanu přecedíme. Z nabobtnané želatiny vymačkáme vodu, rozpustíme ji v mikrovlnce a přidáme do smetany. Smetanu osolíme, opepříme, vlijeme citronovou šťávu a vyšleháme. Formičky se ztuhlým rybím želé vyndáme z lednice. Na vrstvu želé položíme kolečko grilované cukety a na ni vyrovnáme vrstvu vyšlehané smetany. Vrátíme do lednice ztuhnout. 2 filety pstruha usekáme, rozdělíme na talíř. Z formiček vyklopíme ztuhlé smetanové parfait a přidáme ho ke pstruhovi. Ozdobíme kolečkem grilované papriky.
Budou se vám hodit: