Budete potřebovat:
- 1kg hovězích kostí s kousky masa,
- 2 mrkve,
- 2 petržele,
- 1/4 celeru,
- 1 cibule bez slupky,
- 1 lžíce octa,
- pár kuliček nového koření,
- 2 bobkové listy,
- pár kuliček celého pepře,
- sůl
na Passatelli:
- 145g parmazánu,
- 160g strouhanky,
- 4 vejce,
- špetka muškátového oříšku,
- sůl,
- mletý pepř
Postup:
Omyté hovězí kosti s masem nechte v troubě rozehřáté na 200 °C mírně opéct a zatáhnout. Následně je i se šťávou, která z nich vytekla, vložte do velkého hrnce, přidejte očištěnou, na větší kusy nakrájenou zeleninu, ocet, koření a zalijte vodou. Přiveďte k varu, ztlumte výkon a nechte probublávat alespoň 4 hodiny. Poté vývar přelijte do čistého hrnce, přiveďte opět k mírnému varu, dochuťte a zavařte v něm passatelli. Ty připravíte tak, že všechny ingredience smícháte a vytvoříte těsto. Pomocí
lisu na těsto protlačte passatelli přímo do bublajícího vývaru. Jakmile vyplavou na povrch, jsou hotové.