info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyMasovéPaštika z drůbežích jater s prosciuttem

Paštika z drůbežích jater s prosciuttem

MasovéRecepty
30. 9. 2012
Doba přípravy: 60 min
Náročnost: **
Energetická hodnota (kJ): 9012

Ingredience:

700 g drůbežích jater
10 plátků šunky prosciutto
70 g másla
50 ml portského vína
50 ml olivového oleje
1 menší cibule
česnek dle chuti
větvička čerstvého rozmarýnu
sůl, pepř

  1. Nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a rozmarýn orestujte na oleji, přidejte očištěná játra, osolte, opepřete. Přilijte víno, velmi krátce povařte, přidejte změklé máslo a rozmixujte dohladka – pro jemnou paštiku směs ještě propasírujte přes sítko.
  2. Dno a stěny šunkovaru vyložte plátky prosciutta, tak aby se na dně překrývaly. Šunkovar naplňte játrovou směsí, nahoře přeložte přesahujícími plátky šunky.  
  3. Šunkovar uzavřete s použitím redukce pro poloviční porci.
  4. Dejte do vodní lázně a při teplotě 85 °C povařte 30 minut. Šunkovar ochlaďte pod tekoucí vodou, slijte přebytečnou vodu a nechte do druhého dne vychladit.                                    

Dobrý tip: podávejte s brusinkovým pyré, cibulovou marmeládou apod.

K přípravě receptu se vám bude hodit