Chcete letos upéct opravdu dokonalého velikonočního beránka? Stačí mít
odolnou keramickou formus pečlivě tvarovanými detaily – díky nim bude váš vlastnoručně upečený beránek vypadat jako skutečný.
Forma na beránka s perfektními tvary
Proč by vám doma tato jedinečná forma neměla chybět? Vyniká totiž filigránsky propracovaným vnitřním dekorem, který zaručuje, že výsledný moučník bude mít vždy krásně tvarovanou hlavu s rohy a věrohodně ztvárněné ovčí rouno. Tvary beránka díky tomu budou dobře rozeznatelné i v případě, že se jej rozhodnete opatřit polevou.
Keramická forma, která vydrží po generace
Formu dodáváme v obalu z kvalitní silné lepenky, ve které ji můžete bezpečně skladovat po mnoho let. Pak ve vaší rodině zůstane po staletí a vaši potomci si ji budou předávat z generace na generaci coby rodinné stříbro. Protože je forma navíc hezká i zvenčí, můžete ji využívat po celý rok jako rustikální dekoraci vaší kuchyně a najít jí důstojné místo třeba na poličce vedle talířů po babičce.
Formu můžete mýt v myčce nádobí a níže uvedený původní a ověřený recept je součástí balení.
Recept na velikonočního beránka snů
Ingredience: - 200 g krupicového cukru
- 2 vejce
- 4 žloutky
- 1 vanilkový cukr
- lžíce citronové šťávy
- strouhaná kůra z 1 citronu
- sníh ze 4 bílků
- 240 g polohrubé mouky
- Z krupicového cukru, vajec, žloutků, vanilkového cukru, citronové šťávy a strouhané kůry z 1 citronu připravte pěnu, do které postupně vmíchejte bílkový sníh a polohrubou mouku.
- Formu vystříkejte olejem do pečicích forem DELÍCIA nebo důkladně vymažte pokrmovým tukem a vysypte polohrubou moukou.
- Těsto přelijte do formy a v troubě předehřáté na 180 °C pečte cca 45 minut.
- Hotového beránka přeneste ve formě nad vhodnou podložku, otočte dnem vzhůru a vyklopte.
Dobrý tip: Pokud beránka nelze po upečení vyklopit, přikryjte formu vlhkou utěrkou a po cca 10 minutách formu z beránka sejměte.
Zdobení beránka
Beránka můžete dekorovat například rozpuštěnou čokoládou, nebo ozdobit cukrovou polevou. Další možností je beránka ozdobit celými či pomletými ořechy nebo lentilkami.
Jak na cukrovou polevu
Metlou šlehejte bílek s prosátým moučkovým cukrem. Množství cukru závisí na velikosti bílku, přisypávejte ho tedy postupně až do zhoustnutí. Hotová poleva vám nesmí téct, měla by se pouze „táhnout“.