info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se

Pečeme na Mikuláše

perníčky - obrázek
Mlsání cukroví začíná už na Mikuláše. A protože je lepší perníčky nechat uležet, aby zvláčněly a změkly, hodí se mít upečenou ještě jednu variantu cukroví, která se může s chutí spořádat rovnou na posezení. Letos jsme vsadili na křehké máslové sušenky. Vyzkoušejte naše recepty.
perníčky - obrázek

PERNÍKY S VÁNOČNÍMI MOTIVY

Ingredience:
  • 350 g hladké mouky 
  • 100 g moučkového cukru 
  • 80 g včelího medu
  • 2 vejce 
  • 2 kávové lžičky jedlé sody
  • 1 špetka mleté skořice 
  • 1 špetka mletého hřebíčku 
  • 1 žloutek
  • Vykrajovátka s razítkem
Postup přípravy:
Ze všech surovin vypracujte hladké těsto a nechte jej přes noc uležet v lednici. Poté těsto rozválejte na výšku cca 7 mm, přiložte na něj vykrajovátko, zatlačte na jeho okraje a vykrojte tvar. Vykrajovátko nezvedejte, stiskněte rukojeť a do těsta obtiskněte zvolený dekor. 
Tvary pečte v předehřáté troubě při teplotě 170 °C přibližně 10–12 minut dozlatova. Poté je vytáhněte a ještě horké potřete žloutkem rozšlehaným s vodou na lesklou glazuru.
Vykrajovátka s razítkem DELÍCIA, 4 ks, Vánoce - obrázek

SUŠENKY S VÁNOČNÍMI MOTIVY

Ingredience:
350 g polohrubé mouky 
150 g moučkového cukru 
130 g másla
2 vejce
1 sáček vanilkového cukru 
citronová kůra
Vykrajovátka s razítkem

Postup přípravy:
Ze všech surovin vypracujte hladké těsto a nechte jej cca 2 hodiny uležet v lednici. Poté těsto rozválejte na tloušťku asi 6 mm, přiložte na něj vykrajovátko, zatlačte na jeho okraje a vykrojte tvar. Vykrajovátko nezvedejte, stiskněte rukojeť a do těsta obtiskněte zvolený dekor.
Sušenky pečte na pečicí fólii nebo pečicím papíře při teplotě 160 °C přibližně 10–12 minut. Po upečení nechejte vychladnout a podle libosti slepte marmeládou nebo dozdobte bílkovou polevou.
Vykrajovátka s razítkem DELÍCIA, 4 ks, Vánoce - obrázek