Ingredience:
Roštěná:
- 600 g hovězí roštěné,
- 1 cibule,
- lžíce rajčatového protlaku,
- hořčice,
- 0,2 l bílého vína,
- citron,
- olivový olej,
- sůl, pepř
Naklepané plátky masa lehce marinujte v koření a hořčici. Opečte zprudka na pánvi a dejte stranou. Na
pánvi orestujte cibuli, přidejte protlak a zalijte vínem. Vraťte zpět maso, přikryjte poklicí a duste v troubě cca 90 minut při teplotě 120 °C. Měkké maso vyjměte, šťávu zredukujte a podle potřeby dochuťte. Můžete zahustit moukou.
Brambory a zelenina:
- 200 g kulatých brambor ve slupce,
- máslo,
- tymián, sůl,
- polévková lžíce oleje,
- zelený chřest,
- květák,
- mrkev s natí
Omyté brambory osolte, opečte společně s masem a přibližně 45 minut společně duste v troubě při teplotě 180 °C. Zeleninu s tymiánem restujte na másle do změknutí.
Budou se vám hodit: