info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyMasovéPečená hovězí roštěná s jarní zeleninou a restovaným bramborem

Pečená hovězí roštěná s jarní zeleninou a restovaným bramborem

MasovéRecepty
29. 9. 2021
Pečená hovězí roštěná s jarní zeleninou a restovaným bramborem

Ingredience:

Roštěná:
  • 600 g hovězí roštěné,
  • 1 cibule,
  • lžíce rajčatového protlaku,
  • hořčice,
  • 0,2 l bílého vína,
  • citron,
  • olivový olej,
  • sůl, pepř
Naklepané plátky masa lehce marinujte v koření a hořčici. Opečte zprudka na pánvi a dejte stranou. Na pánvi orestujte cibuli, přidejte protlak a zalijte vínem. Vraťte zpět maso, přikryjte poklicí a duste v troubě cca 90 minut při teplotě 120 °C. Měkké maso vyjměte, šťávu zredukujte a podle potřeby dochuťte. Můžete zahustit moukou.
Brambory a zelenina:
  • 200 g kulatých brambor ve slupce,
  • máslo,
  • tymián, sůl,
  • polévková lžíce oleje,
  • zelený chřest,
  • květák,
  • mrkev s natí
Omyté brambory osolte, opečte společně s masem a přibližně 45 minut společně duste v troubě při teplotě 180 °C. Zeleninu s tymiánem restujte na másle do změknutí.
 
 

Budou se vám hodit: