Ingredience:
Králičí stehna:
- 4 ks králičích stehen,
- 1 cibule nakrájená na kostky,
- 200 g kořenové zeleniny
- nakrájené na kostky,
- bobkový list,
- sůl, pepř,
- olej,
- lžíce dijonské hořčice,
- kelímek smetany,
- 0,2 l bílého vína,
- lžíce hladké mouky,
- 0,2 l vývaru nebo vody
Stehna nařízněte ke kosti, osolte, opepřete, potřete hořčicí a na rozpáleném oleji v
kastrolu opečte ze všech stran. Maso vyjměte a orestujte zeleninu. Zeleninu v kastrolu zalijte vínem, přidejte králičí stehna, koření a pod poklicí duste v troubě při teplotě 120 °C asi 90 minut. Měkké maso vyjměte, šťávu vyrestujte do tuku a zahustěte moukou. Zalijte vodou nebo vývarem, převařte, zjemněte smetanou a dokonale rozmixujte. Společně s masem ještě asi 10–15 minut povařte, dochuťte zbylou hořčicí.
Špecle:
- 300 g hladké mouky,
- 100 g špenátového protlaku,
- 3 vejce,
- muškátový oříšek,
- olej
Z ingrediencí připravte polotuhé těsto, které propasírujte do vroucí vody. Hotové špecle vyplavou na povrch. Před podáváním je orestujte na rozpáleném oleji do zlatova.
Budou se vám hodit: