Ingredience na 4 porce:
- 6 paprik,
- 3 lžíce olivového oleje,
- sůl, pepř,
- 2 stroužky česneku,
- 2 lžíce nasekané ploché petržele;
coulis:
- grilované oloupané papriky,
- 1 lžička semínek koriandru,
- ½ lžičky mletého hořčičného semínka,
- šťáva z ½ citronu
Papriky opečeme na ohni nebo v troubě. Vložíme je do igelitového sáčku a necháme zapařit. Pak je oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky. Kousky paprik pak pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a přidáme k nim plátky česneku a posekanou plochou petržel. Na omáčku coulis umixujeme grilované papriky s koriandrem a hořčičným semínkem. Pak dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
Budou se vám hodit: