Ingredience na 4 porce:
- 600 g filetů z candáta,
- sůl, pepř,
- 1 lžíce oleje,
- 1 lžíce másla,
- 1 stroužek česneku,
- 1 snítka tymiánu,
- 8 cherry rajčátek;
na polentu:
- 200 g hrubozrnné polenty,
- 800 ml vývaru,
- 100 ml smetany,
- 3 polévkové lžíce nastrouhaného parmezánu,
- sůl a stroužek česneku;
na omáčku:
- 2 snítky kopru,
- 1 snítka majoránky,
- 2 snítky tymiánu,
- 1 snítka rozmarýny,
- 100 ml bílého vína,
- 2 polévkové lžíce másla
Do vývaru dáme vařit polentu. Vaříme ji pomalu, podle potřeby přiléváme vývar a mícháme. Po 30 minutách přidáme smetanu, důkladně směs promícháme a ještě 10 minut vaříme. Nakonec přisypeme parmezán, zamícháme, dochutíme a odstavíme z ohně. Filety z candáta osolíme a opepříme. Vložíme je na rozpálenou pánev, přidáme máslo, stroužek česneku, tymián a krátce opékáme. Opečené filety vyjmeme z pánve a v zapékací misce je 5 minut dopékáme. Na pánvi krátce opečeme cherry rajčata a odložíme je stranou. Do stejné
pánve vlijeme víno a počkáme, až přejde varem. Přidáme rybí vývar a necháme směs zredukovat na polovinu. Pak přisypeme nasekané bylinky a vmícháme změklé máslo. Metličkou vymícháme hladkou omáčku. Na talíři vytvarujeme nok z polenty, přidáme opečená rajčata, filet candáta a vše zakápneme bylinkovou omáčkou.
Budou se vám hodit: