Ingredience:
- 4 ks pstruha
- snítka šalvěje
- 100 g červené cibule
- kousek pórku
- sůl, olej, hladká mouka
- máslo, stroužek česneku
Pstruhy důkladně opláchněte a očistěte. Nakonec je osušte a zevnitř podél páteře šetrně nařízněte až ke hřbetu. Potom zevnitř i vně osolte a do zářezu a břišního otvoru vložte lístky šalvěje potřené máslem se solí a třeným česnekem. Pstruhy lehce pomoučněte a pak pečte na pánvi v oleji. Během pozvolného pečení přikryjte pánev poklicí. Až na závěr dopečte při vyšší teplotě spolu s cibulí a pórkem. Pečené ryby na talíři potírejte máslem. Podávejte s vařenými bramborami a jemným dresinkem z majonézy, kysané smetany, bylinek a trochy česneku nebo se šťouchanými bramborami s pórkem a cibulí.