info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyMasovéPečený pstruh na šalvěji

Pečený pstruh na šalvěji

MasovéRecepty
10. 5. 2021
Pečený pstruh na šalvěji - obrázek

Ingredience:

  • 4 ks pstruha
  • snítka šalvěje
  • 100 g červené cibule
  • kousek pórku
  • sůl, olej, hladká mouka
  • máslo, stroužek česneku
Pstruhy důkladně opláchněte a očistěte. Nakonec je osušte a zevnitř podél páteře šetrně nařízněte až ke hřbetu. Potom zevnitř i vně osolte a do zářezu a břišního otvoru vložte lístky šalvěje potřené máslem se solí a třeným česnekem. Pstruhy lehce pomoučněte a pak pečte na pánvi v oleji. Během pozvolného pečení přikryjte pánev poklicí. Až na závěr dopečte při vyšší teplotě spolu s cibulí a pórkem. Pečené ryby na talíři potírejte máslem. Podávejte s vařenými bramborami a jemným dresinkem z majonézy, kysané smetany, bylinek a trochy česneku nebo se  šťouchanými bramborami s pórkem a cibulí.
Budou se vám hodit: