Ingredience:
- 200 g barevných paprik
- 250 g cukety
- 200 g sýru jadel
- 200 g rajčat
- 160 g cibule
- sůl, cukr, ocet
- provensálské koření
- směs pepřů, olej
Nejprve si svaříme ocet s cukrem a nálev osolíme. Do uvařené zálivky přidáme suché provensálské koření a vše necháme řádně vychladnout. Mezi tím si nakrájíme papriky na stejnoměrné hranolky, cukety, cibuli a rajčata pokrájíme na tenká kolečka. Zeleninu lehce potřeme olejem a opečeme ji na
steakové pánvi nebo přímo na grilu. Sýr jadel nakrájíme na kolečka (silnější plátky), posypeme ho kořením a necháme na pánvi nebo grilu zvolna roztát. Teplou opečenou zeleninu zastříkneme připravenou zálivkou, dochutíme pomletou směsí pepřů, ozdobíme sýrem a podáváme s opečeným chlebem nebo jako přílohu k masům.