A pokud na to máte málo času, pořiďte si pro urychlení
výkonný odpeckovač, který vám pomůže vyzkoušet třeba
náš recept na lahodný třešňový koláč. Ten sklidí tolik pochval, že se možná i začervenáte. Že třešně zvládnete zbavit pecek i hezky ručně? Až objevíte výhody našeho odpeckovače, rychle změníte názor.
S vychytávkou linie HANDY si s peckami poradíte snadno, rychle a šetrně.
Odpeckovač hravě
odstraní pecku z čerstvých, kompotovaných i mražených třešní a višní, aniž by poškodil dužinu. Pohodlně zbaví nechtěných pecek i opravdu velké množství ovoce!
A další výhody? Vyrobili jsme ho z prvotřídní nerezavějící oceli, snadno se sestavuje, lehce se čistí, je perfektně skladný a jeho použití je tak bezpečné, že s ním můžou zacházet i vaši malí roštáci.
Co budete potřebovat
•listové těsto hotové
•olej na vymazání formy
Náplně
TVAROHOVÁ:
•500 g jemného tučného tvarohu
•1 lžíce vanilkového pudingového prášku
•1 vejce
•kávová lžička citronové šťávy
•1 lžíce cukru moučka
TŘEŠŇOVÁ:
•asi 750 g vypeckovaných třešní
•dvě zarovnané polévkové lžíce cukru moučka
•dvě zarovnané polévkové lžíce kukuřičného škrobu
•dvě polévkové lžíce rumu
•špetka skořice
Postup
1. Těsto vyválejte, rozložte do olejem vymazané formy, vytvarujete okraje a propíchněte ho na několika místech vidličkou.
2. Tvaroh smíchejte s vejcem, cukrem, citronovou šťávou, pudingovým práškem a naneste na těsto.
3. Umyté třešně bez stonků odpeckujte.
4. Přidejte k nim rum, škrob, skořici, cukr a promíchejte. Naneste směs na tvarohovou náplň.
5. Pečte ve vyhřáté troubě při 170 °C zhruba 35-40 minut.
6. Po vyjmutí z trouby nechte vychladnout.