info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se

Perníkové úlky

Blýskněte se voňavými perníkovými úlky. Upoutají pozornost, skvěle chutnají a mají jednu velkou výhodu: jsou recyklované. Na těsto totiž použijete nepovedené nebo polámané vánoční perníčky.
Formička na včelí úlky DELÍCIA
Recept na přibližně 35 úlků

Na úlky:

  • 230 g upečeného perníku + na posypání
  • 160 g moučkového cukru
  • 60 g másla
  • 3 lžíce rumu
  • 2 lžíce perníkového koření
Perník s cukrem rozmixujte najemno, přidejte změklé máslo, rum a koření. Vypracované těsto dejte na 1 hodinu odpočinout do lednice. Formičku vysypejte cukrem a tvořte úlky, odkládejte do stojánku a dejte vychladit.

Na třešňovou ganache:

  • 150 g bílé čokolády
  • 125 g marmelády z černé třešně + na potření
Připravte si předem ganache: marmeládu přiveďte k varu, dejte stranou a vložte do ní čokoládu. Míchejte do úplného rozpuštění čokolády a propojení s marmeládou. Přikryjte fólií a dejte vychladit do lednice do druhého dne. Vychlazenou ganache rozmixujte tyčovým mixérem. Pomocí cukrářského sáčku jí naplňte úlky a uzavřete kolečkem z lineckého nebo perníkového těsta. Mašlovačkou potřete úlky zlehka rozmixovanou marmeládou a posypejte strouhaným perníkem.

Co využijete: