info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se

Pikantní játra

MasovéRecepty
20. 5. 2021
Pikantní játra - obrázek

Ingredience:

  • 500 g kuřecích nebo kachních jater
  • 300 g kuřecích prsíček
  • 2 vejce
  • 70 g škrobové moučky
  • sůl, zázvor, sladká paprika, olej
  • sterilované papriky
  • 250 g hlávkového zelí, mladá cuketa
  • cukr, ocet, sojová omáčka
Kuřecí nebo kachní játra nakrájejte na stejnoměrné kousky, okořeňte je mletým zázvorem a promíchejte s vaječnými bílky a škrobovou moučkou. Kuřecí prsa nakrájená na tenké nudličky spojte se solí, žloutky z vajec a paprikou namíchanou do škrobové moučky. Zelí nakrájejte na tenké nudličky a cuketu na silnější plátky. Zelí spařte vroucí vodou a krátce opečte na oleji spolu s cuketou. Nakonec zalijte zálivkou připravenou z vody, octa, cukru, soli a trochy škrobové moučky. Kuřecí prsa zprudka opečte na pánvi v oleji. Na jiné pánvi pak v oleji osmahněte játra, přidejte k nim nakrájené sterilované paprikové lusky, zastříkněte je sladkokyselou zálivkou a sojovou omáčkou. Nechte je krátce podusit a podávejte spolu se zelím a kuřecím masem. Nejvhodnější přílohou je rýže nebo rýžové nudle.
Budou se vám hodit: