Ingredience:
- 200 g instantní kukuřičné kaše polenty
- 500 ml silného vývaru
- 250 ml smetany
- koření na steaky, chilli koření, olej nebo máslo
- 150 g řapíkatého celeru, 100 g mini rajčátek
- 100 g lilku, 100 g cukety, 80 g cibule
- česnek, směs čerstvých bylinek, mořská sůl
- olivový olej, 150 ml bílého vína
Vývar přiveďte k varu, případně osolte a přimíchejte smetanu, trochu koření na steaky a chilli. Pak za stálého míchání zavařte instatní kaši (recept si upravte podle návodu na sáčku). Asi po 3 minutách je kaše uvařená. Rozetřete ji do rovnoměrné vrstvy na plato potřené olejem, povrch uhlaďte za pomoci namočené stěrky, potřete máslem nebo olejem a dejte přikryté ztuhnout do chladu. Ztuhlou kaši pak nakrájejte na stejnoměrné řezy a opékejte ji na rozpáleném oleji. Veškerou zeleninu očistěte a nakrájejte na menší stejnoměrné kousky, které krátce opékejte na olivovém oleji, přidejte posekané bylinky (tymián, bazalka, petržel ...). Promíchejte na
pánvi, osolte a zastříkněte bílým vínem. Okořeňte kořením na steaky a podávejte s opečenými plátky polenty.