Ingredience:
- 500 g sojového tofu
- 30 g bramborového škrobu
- 30 g hladké mouky
- směs grilovacího koření, mletá sladká paprika
- sůl, olej, čerstvý fenykl, 80 g karotky
- 70 g hrášku, 20 g másla, muškátový květ
- 120 ml smetany ke šlehání
Fenykl nejprve omyjeme a pak ho rozdělíme na jednotlivé listy. Jemné zelené lístky necháme stranou na ozdobu. Řapíky pokrájíme na stejnoměrné kousky a zapěníme je v rozpuštěném másle. Přidáme plátky karotky, hrášek, lehounce osolíme, maličko osladíme a okořeníme muškátovým květem. Vše krátce podusíme ve sladké smetaně a nakonec necháme pod pokličkou dojít. Tofu nakrájíme na plátky silné asi 1 cm, osolíme je a obalíme ve směsi mouky, grilovacího či jiného koření, škrobu a papriky. Obalené tofu ihned opékáme na
pánvi v rozpáleném oleji z obou stran. Podáváme s rýží a opraženými semínky.
Budou se vám hodit: