info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se

Pistáciové úlky

Blýskněte se zelenými úlky. Upoutají pozornost, skvěle chutnají a mají jednu velkou výhodu: jsou recyklované. Na těsto totiž použijete nepovedené nebo polámané linecké cukroví.
Recept na přibližně 35 úlků

Na úlky:

  • 270 g lineckého cukroví
  • 100 g moučkového cukru + na vysypání formiček
  • 70 g změklého másla
  • 50 g hotové pistáciové pasty
  • 40 g drcených pistácií
  • 1 lžíce mléka

Na náplň:

  • 75 g másla
  • 75 g moučkového cukru
  • 2 lžíce vaječného likéru
  • 1 lžička pistáciové pasty + na potření úlků
  • drcené pistácie na posypání úlků
Linecké s cukrem rozmixujte do jemné konzistence, přidejte změklé máslo, pistáciovou pastu, mléko a pistácie nadrcené v hmoždíři. Vypracujte těsto a dejte na 1 hodinu do lednice odpočinout. Tvořte úlky pomocí formičky vysypané moučkovým cukrem, odkládejte do stojánku a dejte vychladit. Všechny suroviny na náplň smíchejte a vypracujte v hladký krém. Pomocí cukrářského sáčku jím naplňte úlky a uzavřete lineckým kolečkem. Dejte vychladit. Úlky potřete pistáciovou pastou a posypejte drcenými pistáciemi.

Co využijete: