Blýskněte se zelenými úlky. Upoutají pozornost, skvěle chutnají a mají jednu velkou výhodu: jsou recyklované. Na těsto totiž použijete nepovedené nebo polámané linecké cukroví.
Recept na přibližně 35 úlkůNa úlky:
- 270 g lineckého cukroví
- 100 g moučkového cukru + na vysypání formiček
- 70 g změklého másla
- 50 g hotové pistáciové pasty
- 40 g drcených pistácií
- 1 lžíce mléka
Na náplň:
- 75 g másla
- 75 g moučkového cukru
- 2 lžíce vaječného likéru
- 1 lžička pistáciové pasty + na potření úlků
- drcené pistácie na posypání úlků
Linecké s cukrem rozmixujte do jemné konzistence, přidejte změklé máslo, pistáciovou pastu, mléko a pistácie nadrcené v
hmoždíři. Vypracujte těsto a dejte na 1 hodinu do lednice odpočinout. Tvořte úlky pomocí
formičky vysypané moučkovým cukrem, odkládejte do
stojánku a dejte vychladit. Všechny suroviny na náplň smíchejte a vypracujte v hladký krém. Pomocí cukrářského sáčku jím naplňte úlky a uzavřete lineckým kolečkem. Dejte vychladit. Úlky potřete pistáciovou pastou a posypejte drcenými pistáciemi.