Pizzu, jinak také slaný italský koláč, zbožňují lidé po celém světě. Její kouzlo je v jednoduchosti, v mnoha variantách chutí a velkou výhodou je také rychlá a snadná příprava. Dopřáváme si ji v pizzeriích, ale co takhle zkusit ji upéct doma? Poradíme vám ty správné kuchyňské pomocníky, se kterými se vám to určitě podaří a přidáme i recept.
Popadněte vál a váleček, založte kvásek
Na základní těsto potřebujete jen pár ingrediencí. Než vám vzejde kvásek a vy se pustíte do vypracování těsta, nachystejte si
dřevěný vál DELÍCIA.
Je masivní a prostorný, po delších stranách má zvýšené okraje – jeden pro zaklesnutí o hranu pracovní desky a druhý proti padání mouky mimo vál.
Pracovní plocha má navíc odměřovací rastr a výkroj pro odložení válečku. Zkuste podle našeho receptu nejprve
pizzu Margherita.