V menším rendlíku zahřejte mléko a přidejte cukr, aby se rozpustil. Mléko nesmí vřít, proto jej včas odstavte, přimíchejte máslo a až se rozpustí, i mletý kardamom.
V míse smíchejte prosátou mouku, sůl a sušené droždí. Vychladlou mléčnou směs nalijte do mouky a přidejte vejce. Vypracujte hladké těsto. Přemístěte do mísy s ohřívačem vymazané olejem a nechejte kynout do vyboulení víka (asi 30 minut). Těsto by mělo zdvojnásobit svůj objem.
V mezičase si připravte náplň pečlivým smícháním všech ingrediencí.
Na poprášený vál vyklopte těsto zbavené bublin, zformujte bochník a rozdělte jej na 4 stejné díly. Každý rozválejte na kruh, přeneste na plech s pečicím papírem a pomocí rádla z něj vykrojte kruhový plát. Postupně stěrkou natírejte první až třetí plát náplní, pokládejte na sebe a nakonec přiklopte čtvrtým, nepotřeným plátem. Do středu postavte skleničku a rádlem rozkrájejte těsto nejprve na 4 paprsky, ty na polovinu a ještě na polovinu, až vznikne 16 stejných paprsků.
Splétání: vždy dva sousední paprsky zvedněte a zatočte je směrem k sobě, konce spojte a okraje stiskněte. Upletenou vločku zakryjte a nechejte 20 minut vykynout. Upečte v troubě vyhřáté na 180 ˚C dozlatova. Po upečení potřete rozpuštěným máslem.