info text
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyBez masaPlněná bramborová kaše podle Marie Baťové

Plněná bramborová kaše podle Marie Baťové

ReceptyBez masa
20. 3. 2025
Zapečená kaše s hříbkovou fáší využívá dostupné lokální suroviny. Bezmasé jídlo jsme připravili podle dosud nepublikovaného receptu Marie Baťové. 
Zapékací mísy GUSTO-obrazek

Budete potřebovat:

  • 2 kg brambor
  • 600 g hub
  • 300 ml mléka
  • 30 g + 50 g másla + na vymazání formy
  • 2 cibule
  • muškátový oříšek dle chuti
  • zelená petržel na posypání
  • sůl a pepř

Jak na to:

Houby nasekejte na malé kousky a společně s cibulí nakrájenou nadrobno orestujte na másle do sušší konzistence.
Uvařené brambory propasírujte a promíchejte s horkým mlékem a máslem. Dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem.
Zapékací mísu vytřete máslem a 3/4 kaše rozetřete do mísy, navrch dejte houbovou směs. Zbývající kaši vložte do zdobicího sáčku a naneste ve tvaru mřížky. Zapečte do momentu zezlátnutí. Na závěr posypejte sekanou petrželkou.
 

Bude se vám hodit: