Doba přípravy: 30 min Náročnost: * Energetická hodnota (kJ): 1438
Ingredience (1 porce):
1 středně velká hruška
1 dl bílého vína
1 lžička rozinek
1 lžička oříšků a loupaných mandlí
1 lžíce medu
1 celá skořice
½ citrónu
čokoláda na vaření
1. Hrušku oloupejte, podélně rozkrojte a odstraňte jádřinec. Na dno zapékací mísy položte kousek celé skořice, vložte napařovací díl a zalijte trochou vína tak, aby hladina byla pod úrovní napařovacího dílu.
2. Do mísy dejte obě půlky hrušky, prostor vzniklý v dužině po odstranění jadřince naplňte sekanými oříšky, rozinkami a mandlemi, které zakápněte lžící medu. Na závěr zalijte citrónovou šťávou.
3. Pečte v míse s nasazenou poklicí v troubě vyhřáté na 180 °C cca 25 minut, v mikrovlnné troubě cca 10 minut při 500 W. Podávejte přelité rozpuštěnou čokoládou a s kopečkem zmrzliny.