Ingredience:
- 800 g rajčat
- 200 g měkkého tvarohu
- 100 g tvrdého sýra
- 2 vejce
- provensálské koření, čerstvá bazalka
- petrželová nať, mletý kmín, sůl
- trocha strouhanky
- 2 střední cibule, olivový olej
Pevná a stejnoměrná rajčata seřízněte na vrcholku a
lžičkou nebo kruhovým vykrajovátkem vyberte jejich jádřince a žebra. Nechte z nich vykapat šťávu a pak je uvnitř osolte a trochu okořeňte provensálským kořením. Tvaroh, strouhaný sýr, vejce, čerstvé posekané bylinky, kmín, sůl a strouhanku promíchejte a vzniklou hmotou naplňte vnitřky rajčat. Náplň přikryjte seříznutými vrchlíky tomatů a naplněná rajčata vložte do zapékací nádoby. Přidejte k nim nasekané jádřince a žebra z rajčat s drobně krájenou cibulí. Přelijte trochou oleje a pečte v troubě při 140 °C asi 10 minut a pak dopékejte 5 minut na 170 °C (záleží na velkosti rajčat). Do vypečené šťávy můžete přidat trochu sladké smetany nebo ostrého kečupu. Podávejte s čerstvým pečivem.
Budou se vám hodit: