Ingredience:
- 4 mladé cukety
- 300 g drůbežího masa
- 80 ml bílého jogurtu
- 2 střední cibule
- 100 g slaniny
- 1 vejce
- hrst strouhanky, provensálské koření
- sůl, olej, 50 g másla
Drůbeží maso semelte nebo rozsekejte ve
strojku, vmíchejte bílý jogurt, vejce a hrst strouhanky, přidejte koření a sůl. Omyté cukety podélně rozkrojte a vnitřek vydlabejte. Osolte je a nechte chvíli, aby pustily šťávu. Poté je vysušte, lehce okořeňte a naplňte masovou fáší. Do pekáčku rozprostřete nakrájenou cibuli, slaninu a kousky vydlabaných cuket, lehce vše osolte, podlijte trochou vývaru a pak vložte naplněné cukety. Pečte nejprve zvolna asi 20 minut. Nakonec cukety potřete máslem s trochou strouhanky a dopékejte při vyšší teplotě (190 °C) několik minut.
Podávejte s bramborami a vypečenou šťávou.
Budou se vám hodit: